Undgå trykluftsvigt aktivt – blogartikel

Det er bedre at være forsigtig end bagklog: Hvordan undgår man aktivt, at trykluftforsyningen svigter

Frygten for en fejl i trykluftforsyningen er noget, alle trykluftbrugere kender alt for godt til. For hvis trykluftstationen er standset, holder produktionen for det meste stille. Derfor er det vigtigt allerede forinden at sikre kompressorerne og behandlingskomponenterne aktivt mod svigt. Hvad du skal gøre i den forbindelse, forklarer vi dig i vores blogindlæg.

En kompressorstation består af talrige komponenter. Størstedelen af dem er konstrueret til kontinuerlig drift. Men ikke alle komponenter er fri for slitage. Med en regelmæssig vedligeholdelse kan man målrettet modvirke slitage. Og dermed beskytter man sig mod unødige stilstandstider og sikrer en effektiv drift.

Et eksempel: Kompressorblokken på en skruekompressor med væskeindsprøjtning smøres med olie. Væsken viser tegn på ældning efter et bestemt antal driftstimer og skal udskiftes. Det forholder sig på samme måde med oliefilteret og olieudskillerpatronen. Som ved en bil skal visse komponenter udskiftes regelmæssigt for at sikre problemfri drift. 

KAESER AIR SERVICE vedligeholder din trykluftstation og sørger for maksimal tilgængelighed.
KAESER AIR SERVICE sørger for en pålidelig drift af din kompressorstation.

Det samme gælder for trykluftbehandlingen. Hvis de pågældende bestanddele ikke vedligeholdes regelmæssigt, opstår der kvalitetstab i trykluften. Det kan medføre ulemper i trykluftanvendelsen. Men ikke kun det. En utilstrækkelig vedligeholdelse af behandlingskomponenterne kan hurtigt skabe høje differenstryk utilsigtet. Her skal man huske på følgende: Allerede 1 bar højere tryk betyder seks procent mere energiforbrug.

Professionel vedligeholdelse er afgørende

Inden for trykluftteknikken findes der to vigtige aspekter: Den første er den kraftigt øgede kompleksitet i alle komponenter. Den anden er sikkerhedsaspektet. For at øge effektiviteten endnu mere skal trykluftsystemerne opfylde højere krav. Det er kun muligt ved at gøre komponenterne mere komplekse og maskinerne endnu mere teknisk krævende.

Denne kompleksitet kan kun vedligeholdes kompetent af uddannet personale. Serviceteknikere fra KAESER bruger i gennemsnit syv procent af deres arbejdstid til uddannelse. Her videreuddannes de regelmæssigt for professionelt at kunne vedligeholde det komplette trykluftsystem fra kompressoren over behandlingskomponenter til styringen.

Eneste undtagelse: I segmentet for mobilkompressorer kan man også selv gennemføre enkle vedligeholdelsesforanstaltninger. I dette tilfælde tilbyder KAESER særlige kurser for eksterne. OBS: De mere komplekse arbejdsopgaver bør overlades til de professionelle medarbejdere hos KAESER AIR SERVICE.

Det andet aspekt, sikkerheden, er ikke mindre vigtigt. For ved vedligeholdelsen af bestemte komponenter skal man være meget forsigtig. Serviceteknikerne, der er specielt uddannet til det, ved nøjagtigt, hvad de skal gøre. Det reducerer risikoen for ulykker betydeligt.

KAESER AIR SERVICE får det optimale ud af din trykluftstation.
KAESER AIR SERVICE er på stedet, når det gælder.

Fremragende service sikrer tryklufttilgængeligheden

En intensiv og frem for alt personlig kontakt med brugeren er uundværlig for en fremragende service. Derfor rådgives kunderne hos KAESER individuelt og kompetent fra første sekund. Når du ringer til os, har du straks kontakt med en person, der har teknisk ekspertise. Det er den afgørende forskel.

Et blik ind i fremtiden: Energieffektivitet og bæredygtighed betyder større fokus på en uovertruffen kundeservice. Fremragende vedligeholdte trykluftsystemer garanterer ikke kun en energibesparende trykluftforsyning, men sikrer også maksimal tryklufttilgængelighed og en lang levetid.