Lækagelokalisering hjælper til at sænke energiomkostningerne.

Lækagestyring – lokalisering er det halve arbejde

Den vedvarende anvendelse af trykluftstationer begynder med de små ting. Allerede små lækager i dit trykluftsystem forårsager permanent overflødige energitab, forlænger dine kompressorers driftstider og forkorter dermed serviceintervallerne. Det belaster ikke kun miljøet, men kan også blive rigtigt dyrt. I vores blogindlæg giver vi dig nyttige tips om, hvordan du sikkert kan undgå dyre lækagetab.

Selv nye, godt vedligeholdte trykluftnet mister ca. 15 til 20 % trykluft under løbende drift – på ældre net er det hurtigt 30 til 40 %. Derfor sparer lækageforanstaltninger værdifuld energi og dermed penge, skåner trykluftproduktionen og er en fornuftig forebyggende vedligeholdelse.

Udskiftning af defekte komponenter

Lækager kan findes på alle områder i trykluftnettet. Men som regel udgør utætheder lige ved starten af nettet den største del. På den måde forårsager f.eks. utætte stikkoblinger, slanger, ventiler eller defekte værktøjer betydelige lufttab. Ved at udskifte defekte komponenter kan der allerede spares betydelig energi.

Men ældre rørledningssystemer kan også medføre problemer. Ofte bemærkes det ikke, at der opstår lækager, der øger trykluftforbruget og dermed energiomkostningerne unødigt. Her hjælper en professionel lækagelokalisering, der finder utætheder.

Lækager kan koste op til 12.457 € om året.
Lækageomkostninger i løbet af et år. Beregningsgrundlag: 365 dage x 24 t/dag = 8.760 t/år, 0,30 Euro/kWh, specifik kompressorydelse 6,0 kW/m3/min.

Og sådan fungerer en lækageforanstaltning hos KAESER:

  • Analyse og evaluering
    Vores erfarne teknikere undersøger dit lokale ledningsnet. Efter en omfattende vurdering af potentialet for besparelser planlægges foranstaltningerne individuelt.
  • Lokalisering og markering
    Du skal ikke gøre noget – vores serviceteknikere sørger for en selvstændig og problemfri afvikling under den løbende drift. Til det formål anvendes den mest moderne ultralydsmåleteknik til lækagelokalisering og vurdering.
  • Professionel rapportering
    Som grundlag for reparationer får du detaljerede beskrivelser i henhold til ISO 50001. Besparelserne vises i kWh, euro og CO2. Derudover udarbejdes der en fotodokumentation.

  • Hjælp ved reparationen
    Allerede under lokaliseringen er de første foranstaltninger til lækageminimering mulige. Til bæredygtig udbedring af lækager hjælper vi dig til enhver tid med råd og støtte.
Kaeser-serviceteknikere søger efter lækager med ultralydmåleteknik.
Serviceteknikerne hos KAESER AIR SERVICE anvender den mest moderne ultralydsmåleteknik.

Lækagestyringen fra KAESER har samtidigt flere fordele: Lækagelokaliseringen kan altid gennemføres uden stilstand under løbende produktion. Foranstaltningerne sørger ikke kun for en betydeligt højere sikkerhed mod svigt for din trykluftstation, men også for en mærkbar reduktion af trykluftforbruget og dermed af energiomkostningerne. Derudover aflastes din trykluftstation, hvilket medfører længere serviceintervaller og længere levetid.

For at opnå vedvarende energibesparelser tilbyder vi lækage-servicekontrakter. Her gennemfører vi med jævne mellemrum en omfattende lækagelokalisering. Du behøver ikke at gøre noget – undtagen at spare energi og penge.