Produkter & løsninger Service Online-service Brochurer Om os Kontakt Aktuelt Jobs & karriere
 
  KAESER-messeoversigt
  Product news
Nyheder
    Presseinformation
  Reach
 
  

Nye skruekompressorer - FSD serien

 

Luftkøling bremser omkostningerne

pressinfo

Hvor der bruges trykluft i store mængder, er det endnu mere vigtigt end andre steder, at produktionen af trykluft ikke bare er driftssikker, men også økonomisk. Med de nye pladsbesparende FSD-skruekompressorer tilbyder Kaeser såvel ydelsesstærke som effektive trykluft-systemkomponenter, som er konstrueret til at leve op til netop dette krav: Op til en kompressor-leveringsmængde på 57 m³/min kan man nu ved siden af det energibesparende 1:1-drev også bruge den omkostningsbillige luftkøling.

Luftkøling af skruekompressorer er op til 60% billigere end vandkøling. De nye FSD-skruekompressorer gør det muligt at udnytte denne fordel, også ved en drivkraft over 250 kW. Dette er muligt takket være det højeffektive Kaeser-kølesystem, hvor en radialventilator suger kold omgivelsesluft gennem køleren. På denne måde bliver køleluften ikke foropvarmet, og der opnås en optimal kølevirkning. Kølesystemet arbejder også uden vanskeligheder ved ekstreme omgivelsestemperaturer på op til + 45 °C. Men FSD-modellernes fordele er ikke kun begrænset hertil. Tværtimod opfylder de alle ønsker med hensyn til energieffektivitet, ringe pladsbehov, lav støjemission, enkel og servicevenlig opbygning og driftssikkerhed.
Grundlaget for FSD-anlæggenes optimerede rentabilitet er såvel nyudviklede som gennemprøvede, effektive skruekompressorblokke med den verdenskendte "Sigma Profil". Kompressorblokkene drives som 1:1-drev uden gearets overføringstab af en energibesparende IE3-motor med et materialeskånsomt lavt omdrejningstal på 1490 o/min. 1:1-drev betyder: Motor og kompressorblok er forbundet med hinanden via en kobling og kører med det samme omdrejningstal. Det reducerer energi- og serviceforbruget samt støjniveauet. Støjniveauet bliver bl.a. mærkbart reduceret på grund af det effektive kølesystem med innovativ luftføring og radialventilator. Selvom ventilatoren bruger mindre energi end traditionelle aksialventilatorer, overgår dens resttryk til returluftkanaler de traditonelle anlæg med en faktor fire. FSD-modellerne kan også leveres med vandkøling.
Den kompressorinterne styring er en "Sigma Control 2", som er baseret på en industri-pc. Det betyder yderligere energibesparelser, reducerede vedligeholdelsesomkostninger samt øget driftssikkerhed og disponibilitet for kompressoren, som samtidig er let at betjene. "Sigma Control 2" kommunikerer desuden optimalt med det overordnede styringssystem "Sigma Air Manager", der ligeledes er baseret på en industri-pc. Med minimale og dermed energibesparende koblingsdifferencer betyder det et særdeles fleksibelt og effektivt sammenspil af op til 16 kompressorer, minimerede tomgangstider, samtidig med at trykluftomkostningerne er langt mere gennemskuelige.
Da anvendelsen af omdrejningstalstyrede kompressorer er en fordel inden for mange anvendelsesområder, findes der i denne serie også en version med frekvensomformer-styring "Sigma Frequency Control" (SFC). Inden for SFC-anlæggets store reguleringsområde tilpasser transportevnen sig altid på optimal vis det givne, aktuelle trykluftforbrug. Under forudsætning af korrekt planlægning og tilpasning af alle systemelementer giver FSD-kompressorerne et godt grundlag for betydelige energibesparelser på 30% og mere i forhold til de traditionelle løsninger.

A-FSD-webMed de nye FSD-skruekompressorer kan den højeffektive luftkøling af kompressorer nu også anvendes ved over en drivkraft på over 250 kW og en leveringsmængde på op til 57 m³/min. Derudover tilbyder anlæggene alle fordele inden for moderne systemkomponenter til energibesparende og omkostningsoptimeret trykluftforsyning.

 
KAESER home Search Sitemap
Yderligere oplysninger
Informationsmateriale
Toolbox

ico_contactContact form

Tilbage top
Databeskyttelse, KAESER KOMPRESSORER A/S , info.denmark@kaeser.com