Produkter & løsninger Service Online-service Brochurer Om os Kontakt Aktuelt Jobs & karriere
 
  KAESER-messeoversigt
  Product news
Nyheder
    Presseinformation
  Reach
 
  

ESD-serie: Energibesparelse i serie

 

pressinfo

Fremtidssikret med IE4-motorer: Skruekompressorer i ESD-serien fra Kaeser er nu som standard udstyret med energibesparende motorer samt effektive Sigma-blokke. Dette reducerer yderligere effektbehovet og dermed energiomkostningerne.

De nykonstruerede skruekompressorer i ESD-serien kan byde på op til 8 procent lavere effektbehov og 6,5 procent mere volumenstrøm sammenlignet med tidligere modeller. Optimeringsforanstaltninger som f.eks. den forbedrede Sigma-blok eller anvendelsen af IE4-motorer forbedrer energibalancen væsentligt. Kompressorerne med en motoreffekt på 200 hhv. 250 kW dækker volumenstrømme fra 8,6 til 44,5 m³/min og er udlagt for tryk op til 15 bar.

Takket være et gennemarbejdet teknisk koncept har ESD-kompressorerne høj rentabilitet og energieffektivitet. Hjertet i ethvert ESD-anlæg er skruekompressorblokken med den energibesparende SIGMA PROFIL. Den er strømningsteknisk optimeret og bidrager afgørende til, at også ESD-anlæggene sætter nye standarder for den specifikke ydelse.

IE4-"Premium Efficiency"-motorer har den hidtil højeste tilgængelige virkningsgrad og sparer dermed ikke kun energi, men sørger også for, at kompressoren er - og forbliver - fremtidssikret, da den allerede siden januar 2015 overgår de lovmæssigt foreskrevne IE3-motorer.

Den elektroniske termostyring, det miljøvenlige fluidfilter og den integrerede styring SIGMA CONTROL 2 sikrer yderligere energimæssige fordele.

Den elektroniske termostyring styrer altid olietemperaturen i en konstant, sikker afstand til kondensationstemperaturen, men undgår dog unødigt høje komprimeringssluttemperaturer og bidrager dermed til yderligere energibesparelse. Også med hensyn til det vigtige tema varmegenvinding (en kompressor omdanner 100 % af den tilførte elektriske drivenergi til varmeenergi, hvoraf op til 96 procent er klar til varmegenvinding) har ingeniørerne hos Kaeser konstrueret en lille, fin detalje. Ved den valgbare varmegenvinding sørger en anden elektronisk termostyring for, at den opståede varme kan bruges optimalt og endnu mere effektivt. Hvis f.eks. den samlede varmeenergi optages ved varmegenvindingen, registrerer den intelligente styring SIGMA CONTROL 2, at der ikke længere kræves køling ved anlægskøleren, og ventilatoren på fluidkøleren deaktiveres. Dette sparer igen energiomkostninger.

Energibesparende og miljøvenligt fluidfilter

Også indvendigt i anlægget er der tænkt på ressourcebesparelse: De miljøvenlige øko-fluidfilterelementer har ikke længere et fast monteret hus, men er monteret i et aluminiumhus. Selve filterelementerne er metalfrie og kan efter endt levetid bortskaffes termisk uden forudgående ekstrabehandling.

Styring sørger for optimal drift

Styringen "SIGMA CONTROL 2" er ansvarlig for overvågning af kompressoren og – hvis der er en - også frekvensomformeren (option SFC). Derudover gør den kompressoren netværksegnet og muliggør enkel tilslutning til overordnede styringssystemer som SIGMA AIR MANAGER 4.0 eller til kontrolrum. Dermed er ESD klar til Industrie 4.0-konceptet.

Kompressorerne fås naturligvis også med regulering af omdrejningstal ved hjælp af en frekvensomformer.

ESDEndnu mere effektiv og fremtidssikker: ESD-serien scorer endnu flere point med energibesparende IE4-motorer og mere volumenstrøm.

 
KAESER home Search Sitemap
Yderligere oplysninger
Informationsmateriale
Toolbox

ico_contactContact form

Tilbage top
Databeskyttelse, KAESER KOMPRESSORER A/S , info.denmark@kaeser.com