Produkter & løsninger Service Online-service Brochurer Om os Kontakt Aktuelt Jobs & karriere
 
  KAESER-messeoversigt
  Product news
Nyheder
    Presseinformation
  Reach
 
  

Skruekompressor: DSDX – den næste generation

 

pressinfo

Til volumenstrøm fra 25 til 31 m³/min præsenterer skruekompressorerne fra typerækken DSDX sig i den næste generation. Sammen med mange andre forbedringer sørger blandt andet komplet gennemarbejdede Sigma-kompressorblokke og IE4-motorer for en op til ni procent forbedret specifik effekt samt op til ni procent større flow sammenlignet med de forrige modeller. Det sænker energiomkostningerne væsentligt i henhold til mottoet: Mere trykluft med mindre energi – de laveste omkostninger for trykluftproduktion.

Anlæggene kan takke et minutiøst tilpasset teknisk koncept og det velkendte 1:1-drev for deres øgede rentabilitet. Skruekompressorblokkene er gennemarbejdet komplet og har nu blandt andet en videreudviklet Sigma Profil. Sammen med andre detaljeforbedringer som eksempelvis en videreudviklet indgangsventil og væsentligt reducerede interne tryktab medfører dette en forbedret specifik effekt på op til fem procent sammenlignet med tidligere modeller.

Bedste virkningsgrader

De nye Super Premium Efficiency IE4-motorer bidrager væsentligt til denne forbedring. De råder over de bedste virkningsgrader i dag. Dermed kunne tabene fra periferien ved trykluftgenereringen også reduceres yderligere.

Den elektroniske termostyring styrer altid olietemperaturen i en konstant, sikker afstand til kondensationstemperaturen, men undgår dog unødigt høje komprimeringssluttemperaturer og bidrager dermed til yderligere energibesparelse. Også med hensyn til det vigtige tema varmegenvinding (en kompressor omdanner 100 % af den tilførte elektriske drivenergi til varmeenergi, hvoraf op til 96 procent er klar til varmegenvinding) har ingeniørerne hos Kaeser konstrueret en lille, fin detalje. Ved den valgbare varmegenvinding sørger en anden elektronisk termostyring for, at den opståede varme kan bruges optimalt og endnu mere effektivt. Hvis f.eks. den samlede varmeenergi optages ved varmegenvindingen, registrerer den intelligente styring SIGMA CONTROL 2, at der ikke længere kræves køling ved anlægskøleren, og ventilatoren på fluidkøleren deaktiveres. Dette sparer igen energiomkostninger.

Energibesparende og miljøvenligt fluidfilter

Også indvendigt i anlægget er der tænkt på ressourcebesparelse: De miljøvenlige øko-fluidfilterelementer har ikke længere et fast monteret hus, men er monteret i et aluminiumhus. Selve filterelementerne er metalfrie og kan efter endt levetid bortskaffes termisk uden forudgående ekstrabehandling.

Styring sørger for optimal drift

Styringen "SIGMA CONTROL 2" er ansvarlig for overvågning af kompressoren og – hvis der er en - også frekvensomformeren (option SFC). Derudover gør den kompressoren netværksegnet og muliggør enkel tilslutning til overordnede styringssystemer som SIGMA AIR MANAGER 4.0 eller til kontrolrum. Dermed er DSDX klar til Industri 4.0-konceptet.

Forskellige varianter

DSDX fås både vand- og luftkølet. Da en kompressor med reguleret omdrejningstal i nogle anvendelsestilfælde er en fordel, fås modellerne også med regulering af omdrejningstal over en frekvensomformer. Denne version er – ligesom standardudgaven – konstrueret til optimeret rentabilitet, driftssikkerhed og servicevenlighed. Hele SFC-kompressoren er naturligvis afprøvet og certificeret i henhold til EMC-direktivet for industrielle net klasse A1 (EN 55011).

DSDXDe nye DSDX-skruekompressorer scorer point med øget rentabilitet.

 
KAESER home Search Sitemap
Yderligere oplysninger
Informationsmateriale
Toolbox

ico_contactContact form

Tilbage top
Databeskyttelse, KAESER KOMPRESSORER A/S , info.denmark@kaeser.com