Produkter & løsninger Service Online-service Brochurer Om os Kontakt Aktuelt Jobs & karriere
 
  KAESER-messeoversigt
  Product news
Nyheder
    Presseinformation
  Reach
 
  

Skruekompressorer "DSD": Den næste generation

 

pressinfo

Vinderen er den, der har styrken og ved, hvordan den skal bruges, og som udvikler sig konstant. Dette gælder også for skruekompressorers (energi)effektivitet. Den, der vil vinde på effektivitet, skal konstant leve op til kravene. Netop dette opfylder den nye DSD-serie til fulde.

Vi præsenterer DSD-serien af skruekompressorer af næste generation til volumenstrømme fra 14 til 25 m³/min. Sammen med talrige andre forbedringer sørger blandt andet de komplet gennemarbejdede kompressorblokke med den effektive Sigma-profil og IE4-motorerne for en op til ni procent forbedret specifik ydelse samt op til seks procent større flow i forhold til de forrige modeller. Det sænker energiomkostningerne væsentligt i henhold til mottoet: Mere trykluft med mindre energi – de laveste omkostninger for trykluftproduktion.

Bedste virkningsgrader

De nye Super Premium Efficiency IE4-motorer bidrager væsentligt til denne forbedring. De råder over de bedste virkningsgrader i dag. Dermed kunne tabene fra periferien ved trykluftgenereringen også reduceres yderligere.

Den elektroniske termostyring (ETM) styrer altid olietemperaturen i en konstant, sikker afstand til kondensationstemperaturen, men undgår dog unødigt høje kompressionssluttemperaturer og bidrager dermed til yderligere energibesparelse. Også med hensyn til det vigtige tema varmegenvinding (en kompressor omdanner 100 % af den tilførte elektriske drivenergi til varmeenergi, hvoraf op til 96 procent er klar til varmegenvinding) har ingeniørerne hos Kaeser konstrueret en lille, fin detalje. Ved den valgbare varmegenvinding sørger en anden elektronisk termostyring for, at den opståede varme kan bruges optimalt og endnu mere effektivt. Hvis f.eks. den samlede varmeenergi optages ved varmegenvindingen, registrerer den intelligente styring Sigma Control 2, at der ikke længere kræves køling ved anlægskøleren, og ventilatoren på fluidkøleren deaktiveres. Dette sparer igen energiomkostninger.

Energibesparende og miljøvenligt fluidfilter

Også indvendigt i anlægget er der tænkt på ressourcebesparelse: De miljøvenlige øko-fluidfilterelementer har ikke længere et fast monteret hus, men er monteret i et integreret aluminiumshus. Selve filterelementerne er metalfrie og kan efter endt levetid bortskaffes termisk uden forudgående ekstrabehandling.

Styring sørger for optimal drift

Styringen Sigma Control 2 er ansvarlig for overvågning af kompressoren og – hvis der er en – også frekvensomformeren (option SFC). Derudover gør den kompressoren netværksegnet og muliggør enkel tilslutning til overordnede maskinstyringer som Sigma Air Manager 4.0 eller til kontrolrum. Dermed er DSD klar til Industri 4.0-konceptet.

Forskellige varianter

DSD fås både med luft- og vandkøling. Da en kompressor med reguleret omdrejningstal i nogle anvendelsestilfælde er en fordel, fås modellerne også med regulering af omdrejningstal (option SFC). Denne version er – ligesom standardudgaven – konstrueret til optimeret rentabilitet, driftssikkerhed og servicevenlighed. Selvfølgelig er ikke kun komponenterne, men hele kompressoranlægget afprøvet og certificeret i henhold til EMC-direktivet for industrielle net, klasse A1 jævnfør til EN 55011.

Et andet højdepunkt er det gennemarbejdede koncept for optionen med montagekøletørrer, der har køleluftføringen integreret i anlægget (returluft). Montagetørrerens monteringsdybde, og dermed også arealet for T-anlægget, kunne dermed mindskes med 17 procent i forhold til den forrige version. Endvidere reduceres kølemiddelmængden med 30 procent i forhold til den forrige version. Montagekøletørrerens energiforbrug kunne også reduceres med cirka 25 procent. Dette bidrager til en betydelig omkostningsreduktion.

DSDDe nye DSD-skruekompressorer udmærker sig ved en betydeligt bedre økonomi.

 
KAESER home Search Sitemap
Yderligere oplysninger
Informationsmateriale
Toolbox

ico_contactContact form

Tilbage top
Databeskyttelse, KAESER KOMPRESSORER A/S , info.denmark@kaeser.com