Produkter & løsninger Service Online-service Brochurer Om os Kontakt Aktuelt Jobs & karriere
 
  KAESER-messeoversigt
  Product news
Nyheder
    Presseinformation
  Reach
 
  

"Aircenter" – energibesparende kompakte trykluftanlæg

 

Tilpasning af trykluft på dentallaboratoriet til CAD/CAM

pressinfo

Tandtekniske laboratorier vil undertiden have et selvstændigt komplet CAD/CAM-system, så de selv er i stand til at fræse. En vellykket indlemning af fræseanlægget på laboratoriet betyder kontrol og ofte tilpasning af trykluftforsyningen. Kaesers "Aircenter" er den optimale løsning.

Der findes næppe noget CAD/CAM-system, der ikke kræver tryklufttilslutning. Som regel øges trykluftbehovet og frem for alt det nødvendige tryk i tilslutningsledningen. Syv bar minimaltryk er ikke noget særsyn i dag, alene som garanti for en sikker opspænding af skæreværktøjerne. Et perfekt værktøjsskift, renblæsning af arbejdsfeltet og tilpasset køling af emnet - alt dette er nødvendigt for et perfekt arbejdsresultat: et førsteklasses fundament til en bro eller krone. Kvaliteten i den eksisterende trykluftforsyning kan tilpasses ved hjælp af brugen af tørrere og filtre, men ikke trykket. Hvis kompressoren ikke er dimensioneret til det nødvendige tryk fra fabrikken, kan der ikke længere foretages "efterjusteringer" på kompressoren. Ved ulovlige handlinger bortfalder ikke kun garantien, det medfører også større slitage på maskinen og større sikkerhedsrisiko.

Et øget trykluftbehov med et CAD/CAM-system på det tandtekniske laboratorium kan dog heller ikke bare dækkes af en ekstra eller større stempelkompressor. I sidste ende er målet at udnytte fræsemaskinen med dens høje trykluftbehov effektivt konstant, i bedste fald hele døgnet - inkl. weekenderne. Sådanne betingelser udelukker længere driftspauser for kompressoren, f.eks. til afkøling og til regenerering af tryklufttørreren.

Mere sikker vedvarende drift

"Aircenter" er løsningen: Der er tale om en skruekompressor, der er dimensioneret til konstant drift, som uden problemer kan klare de øgede krav. Anlægget kræver kun lidt plads, sparer dermed mange penge til planlægning og installation og genererer trykluft sikkert, billigt og tilpasset den enkelte anvendelse.

Det centrale i Kaesers "Aircenter" er en skruekompressor i de optimerede serier Kaeser-SX eller -SM: Modellerne SX 3 til SM 15 genererer med 340 til 1500 l/min. ved 7,5 bar mere trykluft end sine forgængere. En køletørrer, der er termisk afskærmet fra kompressoren, og et påmonteret filter sørger for driftssikker tør, mere ren og oliefri trykluft. Som lager anvendes en 200 eller 270 liter stor trykluftbeholder. Kompressor, tørrer og trykluftbeholder omgives at et kabinet.

Til alle enkeltkomponenter i det modulopbyggede "Aircenter" findes der en pendant som separat enkeltprodukt. Hvis de bygningsmæssige forhold eller begrænsede transportmuligheder gør installationen af et "Aircenter" umulig, kan der af disse enkeltkomponenter opbygges en trykluftstation på stedet.

Fleksibel tilpasning af trykluftmængde

Anlægget, der er forsynet med skruekompressor SM 12, fås desuden også i en "SFC"-version med styring af omdrejningstallet via en frekvensomformer. Dermed kan kompressorydelsen fleksibelt tilpasses det kraftigt svingende trykluftforbrug på det tandtekniske laboratorium. Anlæggene med de lidt større ydelser kan ikke blot forsyne CAD/CAM-systemet med anvendelsestilpasset behandlet trykluft, men også hele det tandtekniske laboratorium. Dermed er der tør trykluft til rådighed og problemer under produktionsprocesserne, især under sandblæsning og større arbejds- og materialebehov, hører fortiden til.

Effektiv lyddæmpning og lave omdrejningstal bidrager til lav støjemission på "Aircenter"-anlæggene. Støjemissionen kan reduceres til 59/65 dB (A). For tandtekniske laboratorier, der ofte er placeret i bygningskomplekser, er minimal vibration og den lave mekaniske vibration i en kompressor meget vigtig, frem for alt ved drift 24 timer i døgnet. Også her er Kaesers "Aircenter" den rigtige løsning.

A-Aircenter-dentalDe kompakte trykluftanlæg "Aircenter" med ydelser på 0,3 til 1,5 m³/min. er driftssikre, pladsbesparende, støjsvage, vibrationsfri og energieffektive.

 
KAESER home Search Sitemap
Yderligere oplysninger
Informationsmateriale
Toolbox

ico_contactContact form

Tilbage top
Databeskyttelse, KAESER KOMPRESSORER A/S , info.denmark@kaeser.com