Produkter & løsninger Service Online-service Brochurer Om os Kontakt Aktuelt Jobs & karriere
 
  Kvalitets-, miljø- og arbejdsmiljøledelse
Historie
  Afdelinger
  Redaktion
 
  

Historie

 

KAESER KOMPRESSOREN er i dag en af verdens førende producenter af kompressorer og produkter inden for trykluftteknik. Virksomheden beskæftiger over 5.000 medarbejdere verden over og er repræsenteret i 100 lande og på alle kontinenter i kraft af en effektiv salgs- og serviceorganisation. KAESER har sit hovedsæde i Coburg i Nordbayern.
Produkterne fra KAESER anvendes i både små og store virksomheder inden for alle produktionsbrancher.

s_ueber.jpg

  

Lille KAESER-kronik

 

1919
Virksomheden grundlægges som maskinfabrik den 27. juni 1919 i den tyske by Coburg af Carl Kaeser senior. Virksomheden producerer i første omgang reservedele til motorkøretøjer og motorer, især tandhjul, samt senere specialmaskiner til glasindustrien. Virksomheden når i løbet af få år op på en medarbejderstab på 150 ansatte.
  
1948
Som følge af Tysklands deling efter Anden Verdenskrig taber KAESER størstedelen af sit hidtige marked i Thüringen og er tvunget til at orientere sig mod nye markeder i det sydlige og vestlige Tyskland. På baggrund af KAESER's know-how fra maskinindustrien og det store behov på markedet træffer man den forudseende beslutning at indlemme kompressorer i produktprogrammet. Den første stempelkompressor udviklet af KAESER forlader fabrikken i 1948. I løbet af de følgende år udvikler man et komplet program af stempelkompressorer med effekter på op til 60 kW. 
  
1973
Carl Kaeser junior, søn af virksomhedens grundlægger, tager initiativ til det næste strategiske sporskifte i virksomheden: Udviklingen af skruekompressorer. Hjertet i skruekompressorene fra KAESER er den af KAESER udviklede skruekompressorblok med en ny energibesparende rotorprofil - SIGMA PROFILEN. Produktionen af de nye skruekompressorer starter i 1973. I løbet af de næste år udvikler KAESER sig til en internationalt førende producent af skruekompressorer.
  
1978
Med åbningen af et af de første datterselskaber i Schweiz begynder opbygningen af KAESER's internationale salgs- og serviceorganisation.
  
1982
Efter at have opkøbt den franske kompressorproducent "Compresseurs Bernard" udvikler KAESER "Mobilair", et program af mobile skruekompressorer til byggeindustrien. De mobile byggekompressorer produceres i Lyon, Frankrig.

1985
Thomas Kaeser, barnebarn af virksomhedens grundlægger, udnævnes til administrerende direktør

1991  
KAESER køber "Geraer Kompressorenwerke", en af de ældste tyske kompressorproducenter og udvikler programmet "OMEGA"-kapselblæsere. Produktionen af kapselblæsere starter i 1993 i Gera. 
   
1994 
Med "SECOTEC" udvikler KAESER et helt nyt program af energiesparekøletørrere. Tysklands mest moderne køletørrerproduktion begynder i 1994 i Gera. 
   
1998 
KAESER introducerer den revolutionerende kompressorstyring SIGMA CONTROL på markedet. Den af KAESER udviklede styring, der er baseret på industri-pc-teknologi, reducerer levetidsomkostningerne og øger anlæggenes driftssikkerhed yderligere. Denne styring er blevet monteret i i skruekompressorer fra KAESER siden 1998.

2001
Efter den succesrige indførelse af SIGMA CONTROL iværksætter KAESER Kompressorer "Computeriseringen" af hele trykluftstationen: Det innovative trykluft-styringssystem SIGMA AIR MANAGER samler for første gang de muligheder, der er inden for tryklufttekniken, med moderne industri-PC- og internetteknologi. Dermed er vejen banet for stærkt øget driftssikkerhed, effektivitet og omkostningsbesparelser.

2002
I foråret indvies det nye produktionscenter for mobilkompressorer ("MOBILAIR-Werk") i Coburg. Dermed råder KAESER over to produktionssteder for mobilkompressorer. Begge udstyret med den mest moderne teknik.
Fabrikken i Gera fejrer sit 125-års jubilæum. Den blev grundlagt i 1877 af Heinrich Leo, og var oprindeligt blot et værksted med støberi og smedje. Men i 1890 begyndte man kompressorproduktionen, som den første fabrik inden for trykluftindustrien. Helt frem til 1945 udvikledes Leo-kompressorerne, og selskabet var dengang den førende producent i Tyskland med en markedsandel på 70%.

2004
I begyndelsen af året indvies et nyt produktudviklingscentrum i Coburg. Her har udviklingsingeniørerne optimale arbejdsbetingelser. "Det er vort mål", sagde direktør Thomas Kaeser ved åbningen, "at kunne bringe et endnu større antal innovative, kundeorienterede produkter på markedet".
KAESER KOMPRESSORER revolutionerer logistiksystemerne. Hovedelementerne i det innovative system er et nyt, fuldautomatisk lagersystem og et nyt distributionscenter. Hermed er der ikke kun skabt en væsentlig forudsætning for en yderligere produktionsforøgelse. KAESER forventer endvidere en yderligere styrkelse af leveringssikkerheden og dermed også af kundetilfredsheden.

2009
Seniorchef Carl Kaeser Junior dør i juli i en alder af 95 år.

2012
Thomas Kaeser modtager statsmedaljen for sit særlige arbejde til gavn for den bayerske økonomi. Virksomheden beskæftiger 4.400 medarbejdere på verdensplan, heraf rundt regnet 1.900 i Tyskland.

2013
April: Den nyudviklede energisparetørrer SECOTEC TF 340 vælges i kraft af sin fremragende og innovative teknik som finalist til Hannover-messens ansete innovationspris, Hermes Award. Takket være et innovativt beholdersystem sparer den nye tørrer op til 70 procent energi i forhold til almindelige tørrere. 

Oktober: Ved produktionsstedet Gera lægges grundstenen til et nyt forsknings- og udviklingscenter. Innovationsevne spiller en stor rolle. En konstant strøm af innovative tiltag sørger for, at det ikke kun er inden for tryklufttørring, at KAESER KOMPRESSOREN spiller en ledende rolle på det teknologiske plan. 

November: Med omdannelsen til SE til det europæiske aktieselskab "Societas Europaea" fortsætter KAESER KOMPRESSOREN sin internationale strategi. En familievirksomhed med stærke tyske rødder, som er hjemme i hele verden og i alle henseender tilbyder kvalitet "Made in Germany". Direktionen består af Dipl. Wirtsch.-Ing Thomas Kaeser og Dipl.-Wirtsch.-Ing. Tina-Maria Vlantoussi-Kaeser.

2014
Spadestik til to nye produktionshaller og endnu en administrationsbygning i Coburg.

 
KAESER home Search Sitemap
Yderligere oplysninger
Informationsmateriale
Toolbox

ico_contactContact form

Tilbage top
Databeskyttelse, KAESER KOMPRESSORER A/S , info.denmark@kaeser.com